Welkom op mijn Blog.

Welkom op mijn Blog

Om al mijn creativiteit en werkstukken te laten zien buiten het eigen kringetje van familie en vrienden, moest het er nu maar eens van komen.
Een blog!

Benieuwd naar mijn werkstukken?
Kijk eens rond op je gemak. Reacties zijn van harte welkom en vragen staat vrij! Want... ook voor jou maak ik graag een opdracht.

Informatie over prijzen of iets bestellen?
Kijk ook eens op mijn website: www.decosun.123website.nl

Contact?
Mijn e-mailadres is : decosun@onsbrabantnet.nl

NU BIJ DECOSUN TE KOOP:
RITS OP ROL van YKK!
Verkrijgbaar in gebroken wit, zwart, wit, donkerblauw, zilvergrijs, grijs, vuurrood, geel, oranje en felrose in elke gewenste lengte of combinatie die u nodig hebt.

woensdag 18 januari 2012

Een "zonnig" 2012, in alle opzichten


Omdat dit mijn eerste blogbericht is in het nieuwe jaar, vond ik een korte wens nog wel passen.
Een zonnig 2012, voor iedereen. Niet alleen letterlijk wat meer zonneschijn-uren bedoel ik dan, maar vooral een jaar waar je later met een grote glimlach op kunt terugkijken en waar je (zonne)energie van opdoet.

Aan het eind van 2011 heb ik nog een paar speciale verzoeken op borduurgebied kunnen uitvoeren.
Eigenlijk zowat tegelijkertijd kwam er van Stijn en van Irene op de mail een vraag binnen.
Stijn moest voor zijn opleiding de huisstijl van een hotel vormgeven, en bij die huisstijl hoorde ook een textielproduct. Omdat ik voor Stijn al eerder een opdracht had geborduurd, moest hij meteen aan Decosun denken. Hij stuurde me het logo en de gebruikte lettertypes, en ik kon aan de slag om dit op een handdoek te borduren. Dit is het resultaat:


Irene, wonend in Zwitserland, wilde voor haar oma van 96 jaar die wel in Nederland woont, een persoonlijke handdoek laten borduren en twee washandjes. In eerste instantie was haar vraag of ik delftsblauwe patronen (liefst bloemen) had. Uiteindelijk zijn we uitgekomen op een Zwitserse chalet en edelweissjes in de hoeken van de handdoek en op de washandjes. Oma zou het cadeau met oudjaar krijgen, Irene was dan op vakantie in Nederland en kon het haar zelf geven. De handdoek is net voor Kerst op de post gegaan. Ik hoop van harte dat de verzending van het cadeautje geen vertraging heeft opgelopen door de kerstpostdrukte.


In de week voor kerst belde ook nog Hans van SportivaLife. Hij wilde graag twee sporthemden en een sportjackje komen brengen waar ik dan het Sportiva logo op kon borduren. Een klein klusje, in vergelijking met alle andere opdrachten die ik in 2011 van hen gehad heb. Ik vond het dan ook wel leuk om de logo's niet in rekening te brengen, maar als "kerstcadeautje" aan te bieden. Hopelijk heeft hij er veel sportief plezier van!


Daags voor kerst belde mijn kapster Marita met de vraag of ik die dag nog een kapmantel zou kunnen borduren voor de vriendin van haar zoon, die ook bezig is met de kappersopleiding. Het moest een cadeautje worden voor onder de boom! Coiffure Laura moest er op komen te staan, met een leuk plaatje erbij. Diezelfde avond nog is Marita de kapmantel komen brengen, en terwijl ik die mooi borduurde, kon zij als tegenprestatie de haren knippen van mijn jongste zoon. Davey zei donderdags dat hij nog graag voor kerst naar de kapper wilde, maar omdat ik dacht dat Marita het wel te druk zou hebben met die dagen, had ik haar niet gebeld. Marita vond het borduursel zo mooi, dat ze ook nog vroeg om er een handdoek bij te maken. Twee persoonlijke cadeautjes dus voor Laura met kerst.


Tussen kerst en nieuw heb ik verder weinig gedaan op creatief gebied. Achteraf had ik het idee dat ik alleen maar boodschappen gedaan heb in die periode. 1e Kerstdag mijn ouders op bezoek dus een kerstdiner; mijn moeder maakt altijd konijn en bracht dat ook nu kant en klaar bereid mee. 2e Kerstdag kennis gemaakt met Charlotte, de vriendin van onze oudste, toen hebben we gezellig met z'n allen gegourmet; op woensdag na kerst hebben we alvast een testportie oliebollen gebakken omdat die oudste zoon met oudjaar in Polen zou zitten en we het zo zielig vonden dat hij dan geen oliebollen zou kunnen eten. Mijn man bakt namelijk elk jaar overheerlijke oliebollen. Dit jaar bijna 250 stuks in totaal!!!


En met oudjaar kwamen mijn ouders, broer met gezin, de zus van mijn man met haar gezin en een broer van mijn man. Ook toen zijn we begonnen met gourmetten en wokken in een superleuke wokset van Tristar. Dat was echt heerlijk met de sauzen van Go Tan.


In de week vóór nieuwjaar kwam Geertje nog met het verzoek om een handdoek van Bumba te borduren voor Yentle, haar nichtje dat begin januari alweer een jaar werd. Bumba had ik nog nooit gemaakt, maar wat is het een leuk plaatje geworden. Vast weer een trekpleister in mijn weblog, net als Mega Mindy.


Op 9 januari werd Vinz geboren; zoontje van Benny en Ilona en broertje van Djim. Ilona is een oud-collegaatje van me. Meteen op de dag dat ik het geboortekaartje in de bus kreeg, heb ik een slabbetje gemaakt met de afbeelding van het geboortekaartje erop. Een draakje!


En ook in 2012 heeft SportivaLife me al weer gevonden. Patrick belde me; hij moest met spoed 3 Nike runnersjacks geborduurd hebben: diezelfde dag brengen en 's anderendaags ophalen. Dit keer moest er het logo van Slim 4 All op komen, op voor- en achterkant. Kun je TV Limburg aan? Dan kan het nog gebeuren dat je ze voorbij ziet komen, in een programma over begeleid afvallen, waaraan SportivaLife meewerkt.


Inmiddels ben ik alweer met een paar andere opdrachten bezig o.a. een gipsen zon maken. Met die zon is het ooit allemaal begonnen, veel jaren geleden. Vandaar ook de naam Decosun, zoals je zult begrijpen! In mijn volgende blogbericht staat ie bovenaan het rijtje.