Welkom op mijn Blog.

Welkom op mijn Blog

Om al mijn creativiteit en werkstukken te laten zien buiten het eigen kringetje van familie en vrienden, moest het er nu maar eens van komen.
Een blog!

Benieuwd naar mijn werkstukken?
Kijk eens rond op je gemak. Reacties zijn van harte welkom en vragen staat vrij! Want... ook voor jou maak ik graag een opdracht.

Informatie over prijzen of iets bestellen?
Kijk ook eens op mijn website: www.decosun.123website.nl

Contact?
Mijn e-mailadres is : decosun@onsbrabantnet.nl

NU BIJ DECOSUN TE KOOP:
RITS OP ROL van YKK!
Verkrijgbaar in gebroken wit, zwart, wit, donkerblauw, zilvergrijs, grijs, vuurrood, geel, oranje en felrose in elke gewenste lengte of combinatie die u nodig hebt.

vrijdag 23 november 2012

Een speciale dag

23 november is voor ons een speciale dag. Het is onze trouwdag maar ook werd op onze 11e trouwdag onze derde zoon geboren, Davey. Die wordt vandaag 17 jaar! Vorige week zijn eerste rijles gehad, al een paar weken naar de theorieles, nog een paar maanden en dan zal ook hij onze auto regelmatig willen lenen.

Voor zijn verjaardag heb ik een mooi zwart T-shirt opgesierd met een afbeelding van Kurt Cobain (Nirvana) en op zijn gitaarriem wilde hij graag "Cr1sby" hebben. 





Ik lig al weer enkele weken achter met met blog, dus het werd weer eens tijd om hem bij te werken. De verjaardag van Davey vieren we morgen, we zijn net lekker uit gaan eten, en nu even een paar uurtjes achter de computer.

In september vierde mijn lieve nichtje Patty, samen met haar vriendin Wendy, haar 40e verjaardag. Bloemen en geld wilde ik niet als cadeautje meenemen, dus ik heb voor de dames een lieve knuffelmuis gemaakt, met zelfgenaaide truitjes . Samen met wat badzout en een douchegel op een bamboeschaal en het was een erg gezellig presentje.


Voor een collega van mijn man heb ik de naam op een veiligheidsvest geborduurd, op verzoek van een andere collega, die het als cadeautje wilde geven voor haar verjaardag.



Voor het eerst een bijdrage geleverd aan het Dommelsche Carnaval.
De Opperpintenwipper krijgt dit jaar een nieuwe sjerp. Aan mij de vraag om er Opperpintenwipper op te borduren en om 4 kleine Dommelsch logootjes te borduren, met toestemming van Dommelsch. Leuke klus en ik ga tijdens het carnaval zeker rondkijken of ik de Opper en zijn sjerp te zien krijg. 



Sinds de vorige blog en vandaag, 23 november, is er namelijk van alles leuks gebeurd. Ik heb heel onverwacht, ik was niet echt op zoek of zo, een nieuwe borduurmachine kunnen kopen. In januari krijg ik hem. Een PR1000e, vorig jaar op de beurs in Den Bosch heb ik er al een tijdje verlangend (kwijlend wil ik nog net niet zeggen) naar staan te kijken. Ik had een Brother PR 600, met zes klossen garen, en daar was ik al zo zuinig en trots op als op mijn kinderen. De 1000 e was voor mij iets te hoog gegrepen, met zijn 10 klossen, levensecht scherm en allerlei andere extraatjes! Maar toen ik iets anders op Marktplaats aan het zoeken was, kwam ik per ongeluk uit bij een advertentie van Van Vliet in Breda; hun showroommodel ging met een flinke korting de deur uit. Ik heb direct gemaild om te informeren wat de prijs moest zijn, en of ik mijn PR 600 niet kon inruilen. Dat laatste ging niet, maar Van Vliet vroeg om mijn toestemming om de machine (met pettenframeset!) op Marktplaats te mogen zetten. En wat denk je, binnen 2 dagen verkocht!! Ik was de koning te rijk want nu was die PR 1000e wel haalbaar (lees betaalbaar) voor me! 

Onlangs ook nog 10 truien voor biljartclub De Puntenpakkers gemaakt. Op de borst een rond logo van de Puntenpakkers; op de mouw het logo van Van de Laar, Advies- en Ingenieursbureau voor bouwconstructies.
Het ronde logo heb ik samen met hen ontworpen. 





Marit vraagt aan de Sint een rose badlaken (70x140 cm) met daarop haar naam en Hello Kitty. De afbeelding en naam zet ik op een badlaken altijd iets groter dan op een gewone handdoek, anders staat het zo iel.


Voor Nico probeer ik het juiste gouddraad op de kop te tikken om zijn gouden wing na te kunnen maken. In het midden het origineel; boven en onder zijn mijn brouwsels, maar ik kan nog niet aan de exact goede kleur komen. Blijven doorzoeken dus. Tips zijn welkom, want klosjes gouddraad zijn best duur als je het vergelijkt met ander garen. Via internet kopen is erg moeilijk omdat kleuren op het scherm vaak afwijken. Ik zal dus zelf op speurtocht moeten, met de applicatie bij de hand.
Nico ken ik al weer enkele jaren; toen ik in 2007 op zoek ging naar borduurpatronen, kwam ik bij hem terecht. Hij kan geweldige, kwalitatief goede patronen leveren. 
Heb je interesse in ook zo'n DVD boordevol machineborduurpatronen, handborduurpatronen/kruissteekpatronen of patronen om kaarten te maken, mail dan met needleworksdesigners@gmail.com. Echt een heel leuk cadeau voor de komende feestdagen.
Onder vermelding van de naam Decosun krijgt u nu zelfs 10% korting van hem.


Als cadeautje voor nichtje Inge d'r verjaardag (geboren 10 dagen voor onze trouwdag) heb ik haar hond Billy vereeuwigd als borduursel op 2 handdoeken. 
Links de foto van Billy, rechts het borduursel. Dit was de eerste keer dat ik een foto omzette naar borduurpatroon, het resultaat vind ik niet slecht! 





Tante Aaltje kwam laatst bij me op bezoek met haar kleindochtertje Romy.
Een heerlijk meiske, helemaal niet verlegen. Ik wist dat Romy van Mega Mindy houdt, dus 's avonds van te voren heb ik nog snel een handdoek voor haar geborduurd. Altijd leuk om iemand blij te maken.


Zo, weer helemaal bijgewerkt. Tot de volgende blog maar weer.