Welkom op mijn Blog.

Welkom op mijn Blog

Om al mijn creativiteit en werkstukken te laten zien buiten het eigen kringetje van familie en vrienden, moest het er nu maar eens van komen.
Een blog!

Benieuwd naar mijn werkstukken?
Kijk eens rond op je gemak. Reacties zijn van harte welkom en vragen staat vrij! Want... ook voor jou maak ik graag een opdracht.

Informatie over prijzen of iets bestellen?
Kijk ook eens op mijn website: www.decosun.123website.nl

Contact?
Mijn e-mailadres is : decosun@onsbrabantnet.nl

NU BIJ DECOSUN TE KOOP:
RITS OP ROL van YKK!
Verkrijgbaar in gebroken wit, zwart, wit, donkerblauw, zilvergrijs, grijs, vuurrood, geel, oranje en felrose in elke gewenste lengte of combinatie die u nodig hebt.

donderdag 30 mei 2013

Geboortecadeautjes

Amper een week na het vorige blogbericht, op 1 april 2013, werd het dochtertje van Evelijn en Pedro geboren: Deysi.
Het geboorteboxkleed lag helemaal klaar te wachten tot ik als laatste de naam en geboortedatum kon aanbrengen. Daarna kon Thera samen met haar vriendinnen op kraambezoek bij Deysi.


Daarnaast werd een geboortespiegel besteld, waarop de voorkant van het geboortekaartje van Deysi moest worden gegraveerd. Ook hier als thema een Nederlandse molen en een palmboom die symbool staat voor Kaapverdië met tussen hen in een hangmat.



Van Henny kwam de vraag of ik twee badjasjes kon voorzien van borduursels.
Van Victor had ze een geboortekaartje, waarvan de afbeeldingen super geschikt waren om te appliceren op het badjasje. Dit is weer zo'n werkstuk geworden waar ik extra trots op ben.




Die van Dries moest als thema 'auto's' krijgen. Dan begint voor mij het speurwerk door al mijn patronen om de leukste uit te zoeken. Kunterbunt heeft geweldige kinderlijk stoere patronen, dus al snel had ik daar wat leuke raceontwerpjes tussen gevonden.



Voor Mark z'n verjaardag mocht ik een T-shirt borduren. Het ontwerp werd aangeleverd en hoefde ik maar om te zetten in borduurpatroon. Like Thé Angel als tekst erbij en het cadeau was klaar.






Als cadeau voor de drie maanden oude baby Fleur werd een geboorteknuffel besteld, dit keer een ezeltje. Lief vind ik ze!



Ik kreeg de afgelopen maand weer twee foto's toegestuurd van "tevreden klanten", zoals ik het maar noem.
Van Annie kreeg ik een foto van Katharina, in haar schooluniform. Ik heb Annie in januari een aantal logo's geschonken met de tekst "Shirimatunda" en twee handjes. Deze waren bestemd voor schooluniformen van kinderen in Tanzania. Annie is inmiddels terug van haar reis daar naar toe, en de applicaties zijn op de truien terecht gekomen. Als bedankje kreeg ik de foto van Katharina en een prachtig handgeschilderd schaaltje.
Ik ben er erg blij mee.

En Estelle stuurde me een groepsfoto waarop alle meiden van haar hockeyteam hun door mij geborduurde sportjack dragen. Altijd leuk om zoiets terug te zien en ik zet de foto dan ook met liefde en plezier op de weblog.

                                      

Bij neef Stefan en zijn vrouw is een baby op komst, dat zijn altijd leuke berichtjes. Geertje wilde als zwangerschapspresentje vast een aardigheidje meenemen voor de kleine spruit. Het werd deze slab, volgens Geertje het perfecte cadeautje, met als tekst: "This is What Awesome Looks Like!"

                                                             

En we blijven in de baby's want ook Marloes had een cadeautje nodig voor een kraambezoek.
Wel voor diezelfde avond, dus ze durfde bijna niet te vragen of dat nog ging lukken. Jawel hoor, ik ben zo flexibel als ik zelf wil. Het werd een geboorteknuffel, de witte muis.

                                                        


In de vorige blog liet ik al de proefborduursels zien van het logo van Royal Feet Care en ProVoet. Dit zijn de polo's die ik voorzien heb van de logo's. De stof was vrij dun, dat was jammer. Zeker als je flink moet verstevigen omdat er kleine lettertjes geborduurd moeten worden. Maar het resultaat was achteraf toch prima.



Dan is Amal inmiddels al weer een jaar geworden. Groot feest natuurlijk voor de jarige job, waar ik een stoer badjasje en gezellig knuffelkussen mee naar toe heb genomen als cadeautje.

       



 


Voor een collega van het Elzendaal College in Boxmeer is een geboortespiegel besteld voor het pasgeboren zoontje Fynn. Een heel eenvoudige afbeelding met een schitterend resultaat op de spiegel. Deze hou ik zeker in de collectie! Soms zijn geboortekaartjes niet geschikt om na te graveren, bv. als er een foto op staat, en dan kun je als vervanging een andere afbeelding op de spiegel zetten, iets algemeens. Dit Zwitsal-kopje is echt leuk.
 



Voor een LARP-event moest Roel een berevest hebben. Met een afbeelding en de door hem gekochte stof kon ik aan de slag om het te maken. Lekker warm is het geworden, en precies zoals hij wilde, en het past prima bij de rest van zijn outfit.

                                                         

En ook de Knights of Camelot deden weer een nabestelling van hun zelf ontworpen applicaties.
Daarnaast moeten er waarschijnlijk nog twee paardenkleden geborduurd worden, die kan ik binnenkort verwachten volgens Ray.




Tot slot liggen er in mijn borduuratelier nog 8 bodywarmers te wachten, waar logo's op voorpand en achterpand moeten worden gemaakt. De keuze tussen wit en donkerblauw vilt en een groot of klein formaat op het voorpand moet nog gemaakt worden, daarna kan ik aan de slag want de logo's zijn gedigitaliseerd en de proefborduursels zijn mooi gelukt.








Zo, dat was een lang blogbericht, maar wat wil je ook na twee maanden van creatieve uitspattingen.
Volgend keer probeer ik wat eerder de stand van zaken bij te werken. Probeer ....