Welkom op mijn Blog.

Welkom op mijn Blog

Om al mijn creativiteit en werkstukken te laten zien buiten het eigen kringetje van familie en vrienden, moest het er nu maar eens van komen.
Een blog!

Benieuwd naar mijn werkstukken?
Kijk eens rond op je gemak. Reacties zijn van harte welkom en vragen staat vrij! Want... ook voor jou maak ik graag een opdracht.

Informatie over prijzen of iets bestellen?
Kijk ook eens op mijn website: www.decosun.123website.nl

Contact?
Mijn e-mailadres is : decosun@onsbrabantnet.nl

NU BIJ DECOSUN TE KOOP:
RITS OP ROL van YKK!
Verkrijgbaar in gebroken wit, zwart, wit, donkerblauw, zilvergrijs, grijs, vuurrood, geel, oranje en felrose in elke gewenste lengte of combinatie die u nodig hebt.

woensdag 15 januari 2014

Een eigen website!!

Al een aantal dagen heb ik hard zitten werken aan mijn eigen website.
Hij is nu wel zo ver dat ik hem kan presenteren:

www.decosun.123website.nl


















Er moet nog het een en ander aangevuld worden, maar ik vind het zeker al een kijkje waard!

Stuur me gerust je commentaar....


zaterdag 11 januari 2014

Badlaken en badjasje

Voor een echte paardenvriendin moest een paardentribal op een badlaken worden geborduurd.
Het badlaken en de afbeelding werden aangeleverd, dus het was nog een kwestie van patroon digitaliseren en borduren. Met zwart garen, want zo hoort een echte tribal er uit te zien, op een turquoise badlaken. Het resultaat mag er zijn.

 
 


Verder deze week enkele dagen bezig geweest met een badjasje voor Benjamin van 3 jaar oud. Zijn naam moest er op komen en verder kreeg ik de vrije hand. Dat zijn de leukste, maar ook de meest tijdrovende opdrachten natuurlijk. Je wilt iets heel moois afleveren, en moet dan zelf op zoek naar een thema. 

Al een tijdje had ik deze patronen liggen, en nu leek het me super om er mee aan de slag te gaan. Thema brandweer werd het dus. Met een heuse brandweerpenning op het voorpand en een geappliceerde brandweerwagen en brandweerman, "brandende" letters en een dikke brandweerslang op het achterpand werd het weer een typisch jongenswerkstuk. 

Veel plezier ermee, brandweerman Benjamin.




  







zaterdag 4 januari 2014

Op naar een creatief 2014!




Net voor Kerst kreeg ik van Riny de vraag om het geboortekaartje van Fem op badjasje te borduren.
Op 3 januari was het klaar, mijn eerste werkstuk in 2014 dus feitelijk. Fijn dat ik het jaar al weer zo creatief kon beginnen, ik hoop dat er veel opdrachtjes volgen.





Mijn laatste opdracht in 2013 ...

.... kwam van ons nichtje Inge. Haar vriendin Willemien was eind december/begin januari uitgeteld en Inge wilde een heel speciaal cadeau geven. Het moest een boxkleed worden, antracietgrijs met lichtblauw, waar de naam van de baby in het groot op moest komen,  met daaromheen sterretjes. Ik moest dus wachten tot de baby geboren was en zijn naam bekend was, want die was bepalend voor de verdere lay-out.

Wel had ik al het een en ander voorbereid en gezorgd dat ik de juiste stof en wattine in huis had voor het boxkleed. Het grijze stuk had ik eigenlijk compleet klaar, alleen het lichtblauwe deel moest nog.

Op 27 december kwam het bericht dat Noah geboren was en ik kon dus weer verder aan de slag. Een paar dagen flink doorgewerkt aan het kleed en op 31 december heb ik het naar Inge gebracht. Ze vond het prachtig.

Inmiddels heeft ze het cadeau naar baby Noah gebracht, en hij zal er vast veel plezier van hebben.




Het jaar afgesloten met veel werkstukken

Diego en Jaguar zijn de favorieten van het kleinkind van Harriet. Ze borduurt zelf heel graag, maar kon niet aan patronen komen van deze figuurtjes. Aan mij de vraag of ik er een paar wilde maken, zodat ze die zelf kon borduren op haar eigen borduurmachine. Onderstaande vier patronen heb ik voor haar gemaakt, en natuurlijk zelf uitgeprobeerd voordat ik ze haar toemailde. Voordeel is dat mijn collectie patronen ook weer uitgebreid is. Het was een leuke klus en Harriet wens ik veel plezier met de patronen.

 


 


Voor Inge moest ik een spiegel graveren met het geboortekaartje van baby Jorn. Ook voor broertje Ivo heb ik die enkele jaren geleden eentje gemaakt, dus Inge wist al meteen wat ze als cadeautje mee wilde nemen naar het kraamfeest. 





Mijn zoon Denny heeft van augustus tot eind december gestudeerd aan de universiteit van Oulu in Finland en heeft daar een gezellige vriendengroep opgebouwd. Hij vroeg me of ik een knuffel kon borduren voor Chiharu, een Japanse studente die in dezelfde periode in Oulu was, ter gelegenheid van haar verjaardag. Ze wilden die namens de hele groep aan haar geven als cadeautje en herinnering.  Het truitje moest voorzien worden van Japanse vlag, Nederlandse vlag en Finse vlag, en natuurlijk de naam en verjaardagsdatum van Chiharu. Het pakket was een week onderweg naar Finland, maar gelukkig toch op tijd voor het verjaardagsfeestje. 

 


Nog een geboortespiegel moest er komen voor Siem. Een prachtig kaartje vond ik het, super gedetailleerd afgewerkt. Om te graveren wat moeilijker, maar ik hou wel van een uitdaging. Dit is het resultaat.





Evelien, ons vroegere buurmeisje, en haar vriend zijn in november de trotse mama en papa geworden van baby Lucas. Natuurlijk wilde ik graag een kleinigheidje maken voor die stoere knul. Zo'n tutpopje vind ik altijd weer leuk en persoonlijk om te geven. Veel geluk gewenst voor jullie drietjes! En een felicitatie voor onze buren Piet en Lia die de trotse opa en oma zijn van Lucas.



Mijn pedicure Mieja had de twee "Australia"-handdoeken gezien uit een vorige blog. Omdat haar zoon en zijn vriendin begin januari ook naar Australiƫ vertrekken, vroeg ze me om ook voor hen een exemplaar te maken, in iets gewijzigde vorm. Dit zijn de presentjes voor Nico en Ellen.



Al een hele tijd geleden had ik tante Mieke beloofd om een bridgetafelkleed voor haar te maken, maar door alle drukte was dat er nog steeds niet van gekomen. Begin november had ik het even wat rustiger en ben ik op zoek gegaan naar de juiste stof hiervoor. De patroontjes had ik al lang klaar liggen, dus toen ik eenmaal geslaagd was voor de stof, was het tafelkleed zo af. Op Sinterklaasdag heb ik het haar gegeven. Ze was er erg blij mee en ik hoop dat ze er veel (speel)plezier van heeft.




Nog een ander surprisecadeautje dat ik gemaakt heb: een boekenlegger. Gemaakt van wollig garen, wat toch een speciaal effect heeft. 





Tot slot nog een mooi badjasje gemaakt voor Marita, die op kraambezoek moest bij de overburen.
Een schattig kaartje had baby Lynne en het was een feestje om dat na te maken op een velours badjasje.