Welkom op mijn Blog.

Welkom op mijn Blog

Om al mijn creativiteit en werkstukken te laten zien buiten het eigen kringetje van familie en vrienden, moest het er nu maar eens van komen.
Een blog!

Benieuwd naar mijn werkstukken?
Kijk eens rond op je gemak. Reacties zijn van harte welkom en vragen staat vrij! Want... ook voor jou maak ik graag een opdracht.

Informatie over prijzen of iets bestellen?
Kijk ook eens op mijn website: www.decosun.123website.nl

Contact?
Mijn e-mailadres is : decosun@onsbrabantnet.nl

NU BIJ DECOSUN TE KOOP:
RITS OP ROL van YKK!
Verkrijgbaar in gebroken wit, zwart, wit, donkerblauw, zilvergrijs, grijs, vuurrood, geel, oranje en felrose in elke gewenste lengte of combinatie die u nodig hebt.

zaterdag 14 juni 2014

Kussens voor tuinbanken


Rudy heeft zelf een stoere tuinset gemaakt. De banken zijn ruim 1.80 m breed. 
Als finishing touch wilde Rudy graag voor beide banken een zit- en rugkussen.
Gisteren ben ik aan de slag gegaan met schuimrubber van Rijkers uit Valkenswaard. 
De zitkussens zijn 8 cm dik, en de rugkussens 5 cm. 
 Als stof hebben we gekozen voor een blauw/ivoor streepje. 
Elk kussen heb ik voorzien van een rits over de hele lengte (aan de achterkant), dus makkelijk wasbaar. 
Vanochtend heeft Rudy ze opgehaald en al snel kreeg ik deze foto toegestuurd. 
Weer een leuke klus afgewerkt.

Wilt u ook zo'n mooie tuinset? Informeer gerust bij me.





T-shirts met logo


Bij Pannenkoekenhuis Suykerbuyck werden de mooie zwarte geborduurde blouses te warm met dit mooie weer, zodat ik weer aan de slag kon om het logo te borduren op T-shirts. De rode shirts voor de dames zijn inmiddels geborduurd, afgeleverd en in gebruik genomen. De blauwe exemplaren voor de heren heb ik ondertussen ook hier liggen, en die komen deze week aan de beurt om te borduren. 





Voor biljartclub "Krijt Uw Topje" het logo gedigitaliseerd en op witte shirts geborduurd.
Heren, veel biljartplezier in jullie nieuwe outfits.













Sportsokken voorzien van naam

Voor een korfbalteam dat kampioen was geworden, moest ik witte sportsokken voorzien van de naam van elke speelster.  Dit was nieuw voor me, dus op internet ben ik gaan rondkijken hoe ik die klus het beste kon aanpakken. Ik dacht de oplossing gevonden te hebben door een speciaal accessoire na te laten maken door mijn man, ergens in een youtube-filmpje was ik dat namelijk tegengekomen. 

Uiteindelijk bleken de sportsokken niet elastisch genoeg om ze op die manier te borduren. 

In overleg is toen besloten dat ik de namen op wit vilt zou borduren, met rood garen, en dat ik de applicaties met de hand op de sokken zou vastnaaien. Een hele klus, maar buiten in het zonnetje was het nog niet zo'n straf om dat naaiwerk te moeten doen. 






Handdoeken

Geboortekaartjes kunnen ook prachtig verwerkt worden op een handdoek en washandje.

 Afgelopen week kreeg ik daar weer een opdracht toe. Een geweldig mooi en kleurig kaartje, wat ik geborduurd heb op een witte set  van Walra. 





Omdat ik via een oproepje op Facebook een heleboel poppenvulling had gekregen, heb ik als bedanktje een handdoek geborduurd voor het zoontje van de gulle geefster. Thema is Diego en Jaguar en natuurlijk in het groot de naam erbij. De Diego-applicaties had ik al een tijdje liggen want ik heb ooit voor iemand een aantal afbeeldingen moeten digitaliseren tot borduurpatroon. Daarvoor moet je altijd testborduursels maken, waar verder niets meer mee gedaan wordt. Die bewaar ik dan, en bij gelegenheid verwerk ik ze in mijn werkstukken.





Voor de nieuwe badkamer van Paul en Jolanda: 
twee handdoeken in antraciet en wit, met de namen geborduurd in dezelfde tint als de andere handdoek. Uit de zes aangeleverde naamvoorbeelden werd dit lettertype gekozen. Ik vond het best apart, maar wel erg mooi, dus had het toch bij mijn rijtje gezet. Gelukkig maar, want juist die werd gekozen.



Badjasjes

De afgelopen weken weer vier badjasjes afgeleverd; driemaal met een geboortekaartje erop verwerkt en eentje voor ons feestvarken Amal, die al weer twee jaar is geworden.


Allereerst een badjasje voor pasgeboren Nils. Het verzoek was om de voorkant van het geboortekaartje in z'n geheel op de achterkant van het badjasje te zetten en de naam van Nils aan de voorkant. Dit was het resultaat.




Amal was uit z'n badjasje gegroeid dat hij met z'n eerste verjaardag had gekregen van me. Toen moest er een nieuw thema gezocht worden, en dat valt nog niet altijd mee. Draken, ridders, brandweer, indianen, vanalles heb ik voorbij zien komen, maar het is uiteindelijk toch "voetbal" geworden. 
Natuurlijk moest ook z'n naam er bij komen te staan en een grappige voetbalrand aan de onderrand van het achterpand. Het is maat 2-4 jaar, dus misschien kan hij er nu wel 2 jaar mee doen!




Ook voor baby Femke moest het geboortekaartje verwerkt worden op een badjasje. Weer zo'n schattig kaartje met uiltjes, die krijg ik vaker aangeboden op het moment. Maar ze blijven leuk om te digitaliseren en om er mee te ontwerpen. Het resultaat vond ik zelf erg mooi. 






En als vierde een badjasje voor Ize, geboren in mei 2014. Een heel persoonlijk geboortekaartje, met aan de voorkant een labeltje + kralenkettinkje met de naam erop. Dat laatste heb ik hergebruikt, en aan het badjasje vastgemaakt, zo leuk om te zien. Verder de hartjes op het voorpand geborduurd en de bloemetjes van het kaartje verwerkt tot bloemenrand voor de achterkant van het jasje. Ook dit badjasje werd weer een klein kunstwerkje.






Nieuwe setjes: halsketting en armband

Binnenkort zijn er 38 verschillende kleuren verkrijgbaar via de website, maar ik kan er al vast 16 van in de blog laten zien. Hier komen ze.