Welkom op mijn Blog.

Welkom op mijn Blog

Om al mijn creativiteit en werkstukken te laten zien buiten het eigen kringetje van familie en vrienden, moest het er nu maar eens van komen.
Een blog!

Benieuwd naar mijn werkstukken?
Kijk eens rond op je gemak. Reacties zijn van harte welkom en vragen staat vrij! Want... ook voor jou maak ik graag een opdracht.

Informatie over prijzen of iets bestellen?
Kijk ook eens op mijn website: www.decosun.123website.nl

Contact?
Mijn e-mailadres is : decosun@onsbrabantnet.nl

NU BIJ DECOSUN TE KOOP:
RITS OP ROL van YKK!
Verkrijgbaar in gebroken wit, zwart, wit, donkerblauw, zilvergrijs, grijs, vuurrood, geel, oranje en felrose in elke gewenste lengte of combinatie die u nodig hebt.

maandag 22 december 2014

Eindejaarsdrukte

Zoals altijd in december werd er ook dit jaar weer van alles besteld!



Door Dolf van Rhijn van FormLogic vijf glazen bowls die hij als kerstattentie aanbiedt aan opdrachtgevers. Ik moest er het logo van Form Logic op graveren. Een hele klus, maar leuk om te doen.
De bowls worden helemaal gevuld met lekkers. 






Nog meer graveerwerk was er: van Michelle kwam de vraag om zes spiegels te maken voorzien van het geboortekaartje van Noud, een presentje voor de familie met de Kerstdagen. Een mooi kaartje, waarvan ik het ontwerp prima kon gebruiken voor de spiegel. Hieronder het eerste ontwerp, waar slechts één aanpassing in hoefde te worden gedaan: de sterretjes in de onderste rij helemaal opvullen.





En dan moest er ook nog een bruine geboortebeer gemaakt worden als kraamcadeautje voor Rogier, die op 3 oktober 2014 geboren is. 




Zo leuk om te merken dat anderen net zo enthousiast zijn over jouw ontwerp als je dat zelf bent. Er werden twee theemutsen besteld met mandje en dekje in bijpassende stof, in grijs-bordeaux-ecru tinten. Dit zijn ze geworden. 



















Handtassen

Een paar maanden geleden heb ik het boek "Mijn Tas" van Elisanna en Fynn gekocht. Een boek met 12 verschillende modellen handtassen, ieder in 2 uitvoeringen. Dus in totaal vind je er 24 tassen in terug. Een geweldig boek, zo overzichtelijk, waarin stap voor stap elke fase van het maken  van de tas wordt beschreven. 

Inmiddels heb ik er twee modellen van gemaakt:


JOZEFIEN 1
foto uit het boek

foto uit het boek

voorkant van mijn tas

binnenkant van mijn tas



achterkant van mijn tas



ALICE 1




met losse bodem, voor wat extra stevigheid



Kerstmarkt in Kempenhof op 14-12-2014

Op zondag 14 december 2014 vond er een grote kerstmarkt plaats in zorgcentrum Kempenhof in Valkenswaard waar ik een kraampje had afgehuurd. Samen met een vriendin, die handgeschilderde kerstartikelen en schilderijen verkocht in het kraampje naast mij, stond ik in het auditorium waar de hele dag volop gezelligheid en muziek was. 

Het was een drukbezochte markt, met voor ieder wat wils. 











Fleecevesten met logo

Toevallig moest ik de afgelopen maand twee mooie logo's heel groot op de achterpanden van een  aantal fleece-vesten aanbrengen.

De eerste vraag kwam van Rebecca, die haar logo van de TrendFabriek op fuchsia vesten wilde. We waren het er al snel over eens dat de afmeting best groot mocht zijn.

Van het logo heb ik een patroon gemaakt met een gedeeltelijke applicatie erin verwerkt. De gebouwen en het wolkje zijn op witte terlenka geborduurd. Het resultaat was prachtig, Rebecca was er dan ook erg blij mee.








Het tweede verzoek kwam van Judith, die het logo van Happy Beads op twee zwarte fleece-vesten wilde laten zetten. Een mooi en vrolijk logo, opgebouwd uit honderden gekleurde bolletjes in 4 maten en 3 kleuren. Een heel werk om er een patroon van te maken! 

En toen had ik alles geborduurd, maar ik vond het niet mooi... het hartje in het logo viel helemaal weg op de zwarte ondergrond. 


Na een nachtje slapen, en toen nog een nachtje, had ik een oplossing: het hartje zou ik op wit vilt borduren en dat dan met de naaimachine over het eerste hartje naaien.

Het verschil is reusachtig, ik ben dan ook blij dat ik de vesten nog een paar dagen heb laten hangen. Nu ben ik tevreden en trots op het resultaat.