Welkom op mijn Blog.

Welkom op mijn Blog

Om al mijn creativiteit en werkstukken te laten zien buiten het eigen kringetje van familie en vrienden, moest het er nu maar eens van komen.
Een blog!

Benieuwd naar mijn werkstukken?
Kijk eens rond op je gemak. Reacties zijn van harte welkom en vragen staat vrij! Want... ook voor jou maak ik graag een opdracht.

Informatie over prijzen of iets bestellen?
Kijk ook eens op mijn website: www.decosun.123website.nl

Contact?
Mijn e-mailadres is : decosun@onsbrabantnet.nl

NU BIJ DECOSUN TE KOOP:
RITS OP ROL van YKK!
Verkrijgbaar in gebroken wit, zwart, wit, donkerblauw, zilvergrijs, grijs, vuurrood, geel, oranje en felrose in elke gewenste lengte of combinatie die u nodig hebt.

woensdag 29 april 2015

Boxkleed en badcape

In een eerder blogbericht schreef ik al dat ik in mijn voorraad stofjes gedoken was, om alle rood/witte en grijs/witte exemplaren te voorschijn te halen. 

Ze waren bestemd voor een boxkleed; gemaakt van grijze fleece met een geblokte rood/witte rand erin. Het kleed moest 78 x 78 cm worden, wat natuurlijk geen standaard maat is. De aanstaande ouders leverden een voorbeeldafbeelding aan, dus namaken was niet al te moeilijk. Voorwaarde was dat ik ook de egeltje-stof erin zou verwerken, die zij op internet besteld hadden, en bij mij hadden laten afleveren. Met die stof had ik ook al het mutsje van een baby-omslagdoek bekleed. Er was voldoende over om als achterkant van het boxkleed te gebruiken, dus dat heb ik gedaan.

 Resultaat: een mooi dik boxkleed waar baby straks heerlijk op kan liggen.

De stof is van de lijn STUGA van TISLifestyle. 


Een leuke set zo bij elkaar. Eind van de week gaat ie op de post.








Roggestaekers - sjaals



De voorraad witte sjaals van de Roggestaekers begon weer op te raken, zodat ik er zeven heb bijgeborduurd. Nieuwe leden worden binnenkort verblijd met een exemplaar.


Meiden-borduursels

Voor Romy heb ik een effen wit T-shirtje opgevrolijkt met Anna en Elsa, de twee zusjes uit de Disneyfilm "Frozen". Ik heb nog meer patronen uit deze film, en ga één daarvan binnenkort op een felroze shirtje zetten voor Romy. Volgens oma Aaltje gaat ze er heel erg blij mee zijn. Morgen komt ze logeren, dus dan weten we het.






Voor Mylou die deze week op kraambezoek gaat bij een vroegere juf, moest ik een lief en persoonlijk cadeautje borduren. Voor baby Irene werd het een zachtroze handdoek van 50 x 100 cm, met de naam in hetzelfde lettertype en kleur als op het geboortekaartje.





En om maar in de meisjesborduursels te blijven, meteen de Mega Mindy applicatie die via internet besteld werd afgelopen week. Helaas wilde de koper uiteindelijk toch niet betalen, dus de applicatie gaat op voorraad. Ik had hem op Koningsdag geborduurd, en heb er nu nog spijt van dat ik die dag niet lekker naar de vrijmarkt geweest ben. 
De eerste keer dat dit me gebeurt sinds ik de webshop heb. Niet leuk.





vrijdag 17 april 2015

Van alles wat deze week


De afgelopen week ben ik weer aardig bij geraakt met al mijn opdrachten.

Al weken lag een blauw hemdje te wachten om er Yardan op te borduren voor de kleindochter van Francien die over een paar weken haar Plechtige Communie doet (in België). Al eerder heb ik een off-white badlaken geborduurd met de hond erop. De hond heb ik op een apart lapje stof geborduurd, en daarna op het Shirt genaaid. De rand om het patroon is namelijk van zilverdraad, en als je dat rechtstreeks op een shirt borduurt, wil het wel eens irriteren aan de achterkant. Vandaar dat ik het zo heb opgelost. Nu kon ik met gewoon naaigaren de applicatie op het shirt zetten.




En dan moest er weer een geboorteknuffel geborduurd worden voor een medewerker van de Lumens Groep die papa geworden is. Voor Mayven is het een schaapje geworden.





Voor de bruiloft van Janneke en Leon op 8 mei aanstaande zijn de voorbereidingen in volle gang. Als receptieboek is gekozen voor een prachtige grote vaas, waar alle gasten hun naam of handtekening op mogen zetten.  Ik heb de namen van bruid en bruidegom en de trouwdatum er alvast op gegraveerd, met een romantisch hartje erbij. Na de bruiloft worden dan ook alle namen nog gegraveerd en heeft het bruidspaar een mooie herinnering aan hun trouwdag.





Tot slot ben ik deze week weer eens in mijn voorraad lapjes gedoken om alle rood/witte en grijs/witte er tussenuit te halen. Ik mag namelijk weer een heel mooi boxkleed maken, in een afwijkende maat.
Ontwerpschetsen zijn gemaakt, stofjes zijn uitgezocht, de maat is bekend: nu is het aan de aanstaande ouders om 8 stofjes uit te zoeken die gebruikt moeten worden in hun boxkleed. Wordt vervolgd dus.








donderdag 9 april 2015

Speciale opdracht

Van iemand voor wie ik eerder opdrachten heb gemaakt, kreeg ik de vraag om de afbeelding van een rouwkaart te digitaliseren tot borduurpatroon.
Dat vond ik heel speciaal om te doen en ik hoop dat mijn borduurpatroon goed gebruikt kan worden voor datgene waar het voor bestemd is.






Babycadeautjes


Peettante Evy wilde voor het eerste bezoekje aan haar pasgeboren neefje Ryan een slabbetje meenemen met zijn naam, geboortedatum en een autootje. Dit is het geworden.





Ook heb ik de afgelopen weken nog twee geboorteknuffels geborduurd: 
voor Luuk en voor Raf.








Drie spiegels met geboortekaartjes


Tussen al het borduur- en naaiwerk is het wel leuk om een graveerklusje te doen. Dat kon deze week volop: drie geboortekaartjes maar liefst moesten er op een spiegel komen.

De geboortespiegel van Avi heb je al kunnen zien in mijn vorige blogbericht.



Voor Lizelot, geboren in februari, het hertje dat op haar geboortekaartje staat gedrukt.




Voor Ryan één kantje van zijn geboortekaartje, 
aangevuld met tijdstip van geboorte, lengte en gewicht.







Twee badjasjes van geboortekaartjes

Twee mooie kraamcadeautjes werden er besteld: 
badjasjes met daarop geborduurd het geboortekaartje van de baby. 


Voor Deylin een wit met fuchsia afgebiesd badjasje voor de leeftijd 1-2 jaar. 
Daarop geborduurd haar naam en het uiltje dat op het geboortekaartje staat. 
Aan de achterkant ook weer het uiltje met de tekst  "Joehoe hier ben ik... Deylin";  ook van het kaartje nagemaakt.







Voor Ryan een stoer badjasje van wit badstof, ook leeftijd 1-2 jaar, met onderdelen van het geboortekaartje en natuurlijk de naam in hetzelfde lettertype. 








Kraampakket voor pasgeboren neefje Avi

Amal kreeg op 1 april 2015 een broertje: Avi. We zijn inmiddels op kraambezoek geweest om hem te gaan bewonderen; en hij is ook al zo'n knapperd als z'n broertje.

Natuurlijk heb ik ook voor Avi een kraamcadeautjespakket gemaakt.



Dit keer bestond het uit:

een geboorteboxkleed, een foto-album en een T-shirtje



een klok 




een speelgoedzak voor aan de box




een slabbetje




een tutdoekje in de vorm van een goudvis





een handdoek met Avi in bad erop geborduurd






En tot slot een spiegel met daarop gegraveerd zijn geboortekaartje: een treintje met op de wagonnetjes de letters die zijn naam vormen.




Veel geluk Thera en Govinda met jullie tweede zoontje! 

Sweaters en T-shirts


Voor een tennisteam van LTC Startbaan moest ik zeven sweaters borduren. Het was nog een hele klus om het juiste lettertype te vinden, maar dat is uiteindelijk wel gelukt.
Veel succes gewenst in de competitie!







 En voor pannenkoekenhuis Suykerbuyck waren weer andere T-shirts nodig voor het zomerseizoen. Een prachtige kleur rood, dit keer geborduurd met zwart garen. Natuurlijk hoop ik dat het snel terrasweer wordt, zodat de dames van de bediening hun T-shirts kunnen gaan gebruiken.