Welkom op mijn Blog.

Welkom op mijn Blog

Om al mijn creativiteit en werkstukken te laten zien buiten het eigen kringetje van familie en vrienden, moest het er nu maar eens van komen.
Een blog!

Benieuwd naar mijn werkstukken?
Kijk eens rond op je gemak. Reacties zijn van harte welkom en vragen staat vrij! Want... ook voor jou maak ik graag een opdracht.

Informatie over prijzen of iets bestellen?
Kijk ook eens op mijn website: www.decosun.123website.nl

Contact?
Mijn e-mailadres is : decosun@onsbrabantnet.nl

NU BIJ DECOSUN TE KOOP:
RITS OP ROL van YKK!
Verkrijgbaar in gebroken wit, zwart, wit, donkerblauw, zilvergrijs, grijs, vuurrood, geel, oranje en felrose in elke gewenste lengte of combinatie die u nodig hebt.

woensdag 15 juli 2015

Voor een jarige ....

... die ook nog eens over een paar maanden naar Japan vertrekt moest ik een badlaken borduren. Erop alleen ogen, een mond en wenkbrauwen. Het moet een bekend figuurtje uit Southpark voorstellen, tekst en idee van mijn jongste zoon. De handdoek is voor een vriend van hem. Op het blauwe badlaken heb ik zelf 4 witte linten genaaid en de oogjes en Japanse vlag zijn geappliceerd met witte badstof. 





Cadeau voor een bruidspaar




  Op 26 juni trouwden Angelique en Ludwig. Door de familie werd een speciale manier gezocht om de ingezamelde enveloppen aan het bruidspaar te geven. Gekozen werd voor een grote vaas / windlicht. Omdat ze dol zijn op Disney en PSV, kwamen de namen en trouwdatum in disneylettertype op de vaas, met een afbeelding van Mickey en Minnie Mouse erbij. Aan de achterkant moest plaats vrijgehouden worden voor de welbekende slogan van PSV "eendracht maakt macht".

Veel geluk bruidspaar!



dinsdag 14 juli 2015

Sportshawl en Strandlaken

Mijn zoon moest naar een afscheidsreceptie en wilde voor Willemien graag een sportshawl meenemen. Ik heb hem een paar ontwerpjes gestuurd, waaruit gekozen kon worden, en uiteindelijk de shawl voor hem geborduurd. Ik hoop dat Willemien er veel plezier van heeft. 





En voor Fabiën, die over een paar weken jarig is, moest ik een cadeautje borduren. Een strandlaken van 1 x 2 meter groot, antraciet, heb ik voorzien van zijn naam in een bijpassende kleur garen, wit met een warmgrijs tintje.




Twee rompertjes 74-80

Tot slot nog twee rompertjes die ik geborduurd heb voor een baby op komst. Binnenkort krijgen opa en oma ze cadeau, alvast voor hun aanstaande kleinkind.






Glazen voor een bruidspaar

Voor Remko en Dave die op 8 augustus a.s. trouwen, moest ik twee wijnglazen graveren. Samen met een fles wijn en een geldbedrag worden die in een mooi wijnkistje gezet, en als presentje aangeboden. Ik wens hen een fijne trouwdag toe.







Drie badjasjes met geboortekaartjes

Allereerst een badjasje voor Sophie. Zij wordt in augustus al 1 jaar, dus in overleg hebben we besloten om het badjasje van 2-4 jaar te gebruiken. Dan kan Sophie er nog lekker lang plezier van hebben. Het strikje dat op het kaartje vastgemaakt was, heb ik op het zakje gezet. Een simpel maar toch schattig badjasje is het geworden.






Het tweede badjasje is voor Teun, geboren in juni. Binnenkort wordt zijn kraamfeest gehouden, en daarbij  zal dit badjasje als kraamcadeautje worden gegeven. Dit model is voor 1-2 jaar.
Een hele speciale kleur groen is gebruikt op het kaartje, ik moest er zelfs voor op pad om dezelfde kleur garen te vinden. En ik heb denk ik wel 15 kleuren groen op voorraad, maar geen een kwam in de buurt. Gelukkig heb ik exact dezelfde tint gevonden, zodat ik al snel aan de slag kon. 







En het laatste badjasje was voor Dewi. Op haar geboortekaartje stonden deze twee schattige olifantjes. Op het fuchsia afgebiesde badjasje was het natuurlijk het mooiste om die olifantjes in dezelfde kleur te borduren. Een lief resultaat, alles bij elkaar.





Handdoeken voor tennistoernooi

Voor het tennistoernooi van Sportivity Service dat in juli gehouden wordt, mocht ik de prijzen voor de eerste- en tweede prijswinnaars borduren. Een prachtige kwaliteit handdoeken, dus een plezier om te doen. Er zijn flink wat categorieën, dus er moesten ook veel handdoeken geborduurd worden.
Ik wens alle deelnemers veel tennisplezier tijdens het toernooi.





En weer een paar geboorteknuffels

Bij de Lumens Groep is opnieuw een geboorte te vieren. Dit keer is de knuffel bestemd voor Noud, geboren op 18 juni 2015. 






En voor Thijs wordt het de muis, met een blauw truitje dit keer. 




Spuugdoekje

Weer eens een ander soort opdracht: het borduren van een spuugdoekje.
Suzan is zwanger en wilde dit graag op een toepasselijke manier vertellen aan haar zus.
Ze vroeg me om een afbeelding van Jip en Janneke op een spuugdoekje te borduren, met een tekstje erbij. Zo'n schattige afbeelding, die ga ik vast nog meer gebruiken.