Welkom op mijn Blog.

Welkom op mijn Blog

Om al mijn creativiteit en werkstukken te laten zien buiten het eigen kringetje van familie en vrienden, moest het er nu maar eens van komen.
Een blog!

Benieuwd naar mijn werkstukken?
Kijk eens rond op je gemak. Reacties zijn van harte welkom en vragen staat vrij! Want... ook voor jou maak ik graag een opdracht.

Informatie over prijzen of iets bestellen?
Kijk ook eens op mijn website: www.decosun.123website.nl

Contact?
Mijn e-mailadres is : decosun@onsbrabantnet.nl

NU BIJ DECOSUN TE KOOP:
RITS OP ROL van YKK!
Verkrijgbaar in gebroken wit, zwart, wit, donkerblauw, zilvergrijs, grijs, vuurrood, geel, oranje en felrose in elke gewenste lengte of combinatie die u nodig hebt.

vrijdag 29 januari 2016

Geboortekaartje verwerkt op reiskoffertje en toilettasje

Wat een leuk idee van Marleen om voor baby Liv, die binnenkort gedoopt wordt, een reistrolley en toilettasje te laten oppimpen met onderdelen van haar geboortekaartje.

Trolley en toilettasje werden vorige week afgeleverd. 

Met papier heb ik eerst een ontwerp gemaakt en ter goedkeuring voorgelegd. Daarna ben ik met mooi kunstleer aan de slag gegaan om het ontwerp na te maken in definitieve versie.

Dit was echt handwerk, want ik kon natuurlijk niet rechtstreeks op de koffer borduren.
Beurse vingers heb ik er aan overgehouden omdat ik elk steekje voorzichtig moest maken, zodat het niet door voeringstof heen kwam. Drie dagen ben ik er mee bezig geweest. 
Je kunt het gerust monnikenwerk noemen, maar het is mooi en netjes geworden. 

Hieronder het resultaat van de klus.

Ik hoop dat Liv er in haar leventje heel veel plezier van heeft. 



Slabbertje voor Fayèn

Mijn neef Tom zie ik jammer genoeg niet zo vaak, maar hij is voor de eerste keer papa geworden! 

Een prachtig dochtertje hebben hij en Dianne gekregen, en ik vond het wel leuk om een geboorteslab op te sturen naar Hellendoorn. 

Proficiat en heel veel geluk samen met jullie kleine prinsesje. 



Badjasje voor Lisa

Voor oud-collega Henny moest er weer een kraamcadeautje gemaakt worden: 

een wit badjasje met het geboortekaartje van Lisa daarin verwerkt. 
Weer superlief geworden.








Grote opruiming van het magazijn

Regelmatig krijg ik van anderen wat lapjes en stofjes toegestopt, omdat ze weten dat ik daar altijd wel wat mee kan. Laatst nog een doos van mijn nichtje Sandra. En die doos bleef op de overloop staan, omdat ik gewoon geen ruimte had om hem ergens anders op te bergen. 

Dus tijd om mijn "magazijn" eens rigoureus onder handen te nemen en alleen nog te bewaren wat ik ook echt denk te gaan gebruiken. Nu denk ik dat al snel, dat is mijn probleem natuurlijk. Maar het is me toch gelukt om uiteindelijk alles op kleur te sorteren, en ook wat weg te doen. Zelfs vijf volle vuilniszakken zijn er geruimd, en binnen één minuut had ik daar via Facebook een liefhebber voor, dus dat maakte het voor mij iets gemakkelijker om er afstand van te doen. 

Ik moet toegeven dat ik op enig moment de moed begon te verliezen. Maar ik ben blij dat ik heb doorgezet: het is een genot om te zien nu, al die mandjes met rode, rose, blauwe etc. lapjes mooi bij elkaar op kleur. 

Daarbij heb ik ook nog mijn boven- en benedenmagazijn omgewisseld. De manden met stofjes zijn naar boven gegaan, en mijn overige voorraad knuffels, rompertjes, badjasjes, slabbertjes, badcapes etc. zitten nu beneden in de Ikea kast. Makkelijker voor mij, want die laatste gebruik ik veel vaker natuurlijk.

In ieder geval het nieuwe jaar fris begonnen, ik kan er weer tegenaan!







Workshop sieraden van fietsband

 Op zaterdag 7 januari vierden we onze jaarlijkse Damesdag van de familie Ummels. Helaas waren we door ziekte en andere bezigheden dit keer maar met 8 personen bij de workshop en 6 personen bij het eten.

Door tante Mieke en tante Netty was het programma dit jaar bedacht. Om 14.30 startten we met een workshop sieraden maken, van fietsband! Echt zo leuk om te doen, en ook gaaf om te zien wat je met een (geverfde) fietsband allemaal kunt doen. Voorbeeldjes hadden de instructrices van Mieks Sieraden genoeg! Hieronder de werkstukjes van ons achten: iedereen een mooie halsketting.


Tot slot zijn we nog met zijn zessen gaan smullen van de Wereldgerechtjes bij De Troubadour.

Het was weer een gezellige dag en er zijn zelfs al afspraken gemaakt voor de activiteit van volgend jaar. Die wordt door Nici en Steffie georganiseerd, ergens in december 2016.




zaterdag 9 januari 2016

Voor baby Cihangir ...

... werden een badjasje en slabbetje besteld.

Het badjasje maat 1-2 jaar moest worden zoals het voorbeeld Collin op mijn website
en een geboorteslab wit met turquoise.

De naam en geboortedatum in lettertype Kaushan;
 ik moest er even naar zoeken, maar heb het nu geïnstalleerd en gebruikt voor het 
badjasje en slabbetje.  Verzoek was om alle tekst te borduren met zwart garen.

Als applicatie werd gekozen voor Racerboy, een stoer jongenspatroontje.

Veel geluk gewenst voor de kleine Cihangir.






.








Handdoeken en sportsjaals met naam

Twee sportsjaals werden deze week besteld: voor Muhammad en voor Yvonne. Ik wens beiden veel sportplezier ermee.




Nog meer handdoeken moesten er geborduurd worden: voor Madison, Connie en Nick in Canada.
De handdoeken werden aangeleverd en samen hebben we de kleuren garen uitgekozen voor de namen en voor het borduursel Holland. 




 


















Logo's borduren

Voor eigenaresse Janny van kapsalon Haar Zaak in Valkenswaard moest ik het logo van de kapsalon op bedrijfskleding borduren. Zwarte blouses en turquoise polo's. 







De laatste grote opdracht van 2015 kwam via Ango Promotion binnen. Dansschool de Targets uit Valkenswaard wilde hun naam geborduurd hebben op mooie zwarte blouses. Met de keuze uit 8 proefborduursels is het uiteindelijk dit geworden.




Ook Zalencentrum de Graver uit Valkenswaard bestelde nieuwe bedrijfskleding bij Ango, die ik mocht borduren. De eerste opdracht van het nieuwe jaar werd het uiteindelijk. 






Een creatief nieuw jaar!

Tot de laatste dag van 2015 ben ik lekker bezig geweest en ook in het nieuwe jaar komen de opdrachten weer binnen. Hopelijk wordt ook 2016 een creatief jaar voor iedereen.

Oud-collega Rieky wist me weer te vinden om een geboortebeer en geboortespiegel te maken ter gelegenheid van de geboorte van haar kleinzoon Owen. Nogmaals proficiat Rieky en geniet van je kleinkind.




Ook door Lumens werden weer twee geboorteknuffels besteld. Inmiddels is een nieuw logo in gebruik genomen door de organisatie, dus ook ik heb mijn logo aangepast. 







Als kerstcadeautje voor mijn moeder, schoonzusje en twee nichtjes heb ik lavendelzakjes geborduurd, met de eerste letter van hun voornaam.
In de zomer had ik flink wat lavendel geplukt en die was inmiddels goed gedroogd. Ik besloot om er lavendelzakjes van te maken. Het was een flinke plastic tas vol lavendel uiteindelijk, dus er was genoeg om ook wat weg te geven. Mooie patronen heb ik genoeg, en na wat zoekwerk zijn het deze geworden. Mijn borduuratelier heeft nog dagen naar lavendel geroken!