Welkom op mijn Blog.

Welkom op mijn Blog

Om al mijn creativiteit en werkstukken te laten zien buiten het eigen kringetje van familie en vrienden, moest het er nu maar eens van komen.
Een blog!

Benieuwd naar mijn werkstukken?
Kijk eens rond op je gemak. Reacties zijn van harte welkom en vragen staat vrij! Want... ook voor jou maak ik graag een opdracht.

Informatie over prijzen of iets bestellen?
Kijk ook eens op mijn website: www.decosun.123website.nl

Contact?
Mijn e-mailadres is : decosun@onsbrabantnet.nl

NU BIJ DECOSUN TE KOOP:
RITS OP ROL van YKK!
Verkrijgbaar in gebroken wit, zwart, wit, donkerblauw, zilvergrijs, grijs, vuurrood, geel, oranje en felrose in elke gewenste lengte of combinatie die u nodig hebt.

maandag 29 februari 2016

Knuffel voor Sami

Een geboorteknuffel voor Sami, geboren op 16 februari van dit jaar.

Op de foto gezet samen met mijn amaryllis, die voor de tweede keer in 2016 uitbundig in bloei staat met 4 bloemen. Echt prachtig om te zien.



Borduren en naaien

Soms heb je van die periodes dat er allerlei verschillende bestellingen binnenkomen. Vaak zijn het natuurlijk baby-artikelen, maar af en toe weten ze me ook voor andere naai- of borduurklusjes te vinden. 

En ook die maak ik altijd graag naar de wens van de klant.



Afgelopen week kwam een nabestelling binnen van de sportjacks van het hockeyteam, dat uitgebreid is met een nieuwe speler. 




Voor Susan een applicatie van een zwaluw....




.... en een serie letterkussens HOME, van bloemetjesstof  aan de ene kant, en een grove meubelstof aan de andere kant. Erg leuk om te maken. Inmiddels staan de kussens trouwens op de bovenrand van de bank, tegen de muur.

En natuurlijk zijn ook alle andere letters van het alfabet te leveren, in een stof naar keuze.




Babycadeautjes voor Jens en Jim

Voor kleine baby Jens werd een wit badjasje, 0-12 maanden besteld, met afbeeldingen van het geboortekaartje. Een mooi en fris geheel, met de blauwtinten en het uiltje op voor- en achterpand. 








En voor baby Jim een witte slab, afgebiesd met grijs randje. En zijn naam in lettertype Jester in zilvergrijs garen erop geborduurd.




vrijdag 19 februari 2016

Mannencadeautjes

Voor mijn oom Jack een donkerblauwe Walra-handdoek van 50 x 100 cm, geborduurd met lichtblauw garen.
Als felicitatie voor zijn 60e verjaardag, die afgelopen zaterdag gevierd werd bij De Bommel in Dommelen.





Verder: 
Een mooi cadeau moest er komen voor collega Ad, die volgende week zijn afscheid viert op het werk bij de Dommelsche Bierbrouwerij. 

Namens zijn directe collega's moest ik (en mocht ik!) het logo van Hertog Jan omtoveren in borduurpatroon, en het op het achterpand van een fleecevest van Santino borduren. Een mooie, dikke kwaliteit fleece, waar Ad veel plezier van zal hebben tijdens zijn vele vrije uurtjes die er aan zitten te komen. 

Speciaal item op de borst, is een aangepaste versie van het logo, zonder het embleem, maar met de naam tussen de gouden lijnen. Bedacht door de collega's, en geborduurd door Decosun. Zo kan bijna elke wens die de klant heeft, worden uitgevoerd. 






Geboortecadeautjes

Voor Vigo een handdoek en geboorteknuffel met gebruik van de afbeeldingen op het geboortekaartje. Fel oranje en donkergroen op gebroken wit waren de basistinten, eens een keer heel iets anders als  gebruikelijk voor baby's. 

Een heel lief kaartje met een stoer lettertype. Het is me gelukt om de juiste kleuren en letters te vinden en te gebruiken voor de borduursels.

De handdoek is niet spierwit, maar offwhite, wat veel beter past bij de garenkleuren.








Bij de Lumens Groep de eerste twee geboorteknuffels voor 2016: bestemd voor Leah en Cinta.
Veel geluk voor de meisjes en hun familie gewenst.





Tot slot een slabbetje met Nijntje, voor baby Roan, die geboren is bij de buren van twee huizen verderop. Vorige week stond het geboortebord opeens in de tuin; ik heb de afbeelding nagemaakt en op een wit slabbetje geborduurd. 
Veel geluk Wendy en Martijn met jullie zoontje.




donderdag 4 februari 2016

Nieuw model zippertas

Een nieuw model zippertas hebben jullie nog tegoed van me:
net voor Kerst heb ik hem gemaakt, een A4 model, dus het meenemen van een ipad, boek of tijdschrift kan nu makkelijk. 

Vaak doe ik mijn meest gebruikte spullen (beurs, pas, GSM, zakdoekjes en visitekaartjes) in een kleiner zippertasje of in een zipperetui, en die vervolgens in dit grotere model. 
Alles makkelijk over te laden, en snel bij de hand. 

Ik blijf ze zo mooi vinden, en zijn ze vuil, gaan ze zo de wasmachine in. Vooral een gemak bij de lichtere kleuren ritssluiting.

En ook dit A4 model is helemaal los te ritsen, dus!



Badjasje en geboorteknuffel voor Finny

Voor Finny werd een badjasje en een geboorteknuffel besteld.

Het geboortekaartje was met foto, maar enkele onderdeeltjes ervan hebben we toch kunnen gebruiken, voor het basisbadjasje dat ik eerder voor Damian had geborduurd.

Het hartje op Finny's kaartje heb ik overal gebruikt, 
en het lieve tekstje "de wereld is mooier met jou" kon ik kwijt in de stempel op het achterpand.
De halve stempel aan de voorkant is gebruikt om de geboortedatum in te verwerken.

Zo krijgt ook Finny een heel eigen exemplaar van het geboorte-badjasje.

En de knuffel is geborduurd in Belisol-blauw, zoals gevraagd werd.










Letterkussens: nieuw bij Decosun

Maanden geleden heb ik eens een afbeelding uit de Vriendin geknipt: voorbeelden van letterkussens.

Dat knipsel was op mijn prikbord terecht gekomen, en nu ik deze week een beetje tijd had, kreeg ik zin om die kussens na te gaan maken. 

Na nog een zoektocht op internet  (o.a. zoeken op "Love Letters") had ik de maten: 30 cm hoog ongeveer.  Hier was ook een biesje meegestikt op de hoeken. Dat vond ik het mooiste, als ik het vergeleek met andere voorbeelden op pinterest. 

Ik heb ze gemaakt van lekkere zoete stofjes, drie verschillende kleuren stof (effen blauwe fleece, gestreepte katoen en geblokte katoen). 

Zo leuk om te doen, dus binnenkort komen er nog meer letters van het alfabet voorbij waarschijnlijk.




Slabbetje voor Jens

Er moest een slabbetje geborduurd worden met een afbeelding van het geboortekaartje van Jens.

Omdat de gemaakte foto niet helemaal vlak genomen was, en er dus een vervormd borduursel zou ontstaan, ben ik op internet gaan zoeken naar "vosje in vliegtuig" en ja hoor, als 1 van de eerste hits kwam het voorbeeld-geboortekaartje van Louis tevoorschijn, en dat is dus exact het kaartje van Jens.

Toen was het makkelijk om het patroon netjes na te maken. Hieronder het resultaat. 






Cadeau voor stagebegeleiding


Onze jongste wilde graag een bedankje meenemen voor zijn directe collega's tijdens zijn stage op de ICT afdeling van Valkenhof. Voor alledrie een handdoek van Walra, 50 x 100 cm.

Geborduurd met de naam, een bedanktekstje en het logo van Valkenhof (alleen gebruikt voor dit doel natuurlijk).