Welkom op mijn Blog.

Welkom op mijn Blog

Om al mijn creativiteit en werkstukken te laten zien buiten het eigen kringetje van familie en vrienden, moest het er nu maar eens van komen.
Een blog!

Benieuwd naar mijn werkstukken?
Kijk eens rond op je gemak. Reacties zijn van harte welkom en vragen staat vrij! Want... ook voor jou maak ik graag een opdracht.

Informatie over prijzen of iets bestellen?
Kijk ook eens op mijn website: www.decosun.123website.nl

Contact?
Mijn e-mailadres is : decosun@onsbrabantnet.nl

NU BIJ DECOSUN TE KOOP:
RITS OP ROL van YKK!
Verkrijgbaar in gebroken wit, zwart, wit, donkerblauw, zilvergrijs, grijs, vuurrood, geel, oranje en felrose in elke gewenste lengte of combinatie die u nodig hebt.

donderdag 9 februari 2012

Lekker druk geweest

Sinds het vorige blogbericht ben ik lekker druk geweest met borduren, graveren en schilderen.

Schilderen van gipsen zonnetjes, waar het allemaal ooit mee begonnen is, meer dan 15 jaar geleden. Sinds dat eerste zonnetje heb ik er meer dan honderd gemaakt, en ik blijf ze nog steeds leuk vinden. Ook het bewerken van dakpannen was in die tijd helemaal in, vond ik ook zalig om te doen. Toen een paar weken geleden mijn zwager Ben belde met de vraag of ik nog zonnetjes op voorraad had liggen, ben ik dan ook enthousiast aan de gang gegaan met gips gieten. De eerste vijf hangen al weer te drogen. Gelukkig had ik nog twee ongeverfde exemplaren hangen, eentje van gips en eentje van keramiek. De linker is van gips, en is al gepatineerd, de rechter is van keramiekpoeder, en nog niet gepatineerd. Dat doe ik overigens wel altijd, omdat je daardoor schaduw en diepte creëert in de snoet en de stralen en ze dus net iets meer gaan leven. Na het patineren enkele dagen laten drogen en tenslotte aflakken. Daarna kunnen ze gewoon buiten hangen, al zou ik ze met deze vorsttemperaturen wel tijdelijk naar binnen halen.


Ook heb ik weer drie spiegels gegraveerd en voorzien van het geboortekaartje. Eentje voor Vinz, waar ik zelf gisteren mee op kraambezoek ben gegaan. Wat een schat van een baby, ik werd gewoon warm vanbinnen toen ik hem vast had. Genieten! Voor Vinz had ik ook al het geboortekaartje nagemaakt en op een slabbetje geborduurd, zie mijn vorig blogbericht.


En eentje voor Rens en Bastiaan, die spiegels werden vorige week opgehaald.Mijn jongste zoon Davey heeft mijn creatief talent volgens mij gedeeltelijk geërfd. Hij kwam met een schetsje bij me van twee petten, met de vraag of ik die kon borduren voor twee van zijn stagebegeleiders bij het bedrijf waar hij de afgelopen zes woensdagen stage heeft gelopen. Natuurlijk kan ik dan niet "nee" zeggen.


Voor Charlotte, de vriendin van mijn oudste zoon, heb ik laatst een simpele handdoek geborduurd, met alleen haar naam erop. Omdat er zilverdraad is gebruikt, krijgt de handdoek toch een feestelijke uitstraling.


Twee weken geleden moesten we naar de verjaardag van Anke en Jos. Als cadeautje heb ik twee theeglazen gegraveerd, en die samen met een pakje thee en een pakje koekjes ingepakt. Het werden twee gezellige presentjes om te geven.Voor het Limburgse carnaval had Sandra een paar Super Mario applicaties nodig.
Vuurbloem en ijsbloem heb ik zelf moeten maken, de andere had ik al borduurpatroontjes van.
Sandra heeft inmiddels laten weten dat ze helemaal tevreden is.


En verder ben ik nog lekker druk geweest met een borduuropdracht voor Judith. Die opdracht is sinds vandaag ook helemaal klaar, maar komt pas over een paar maandjes op de blog, omdat het voor de geboorte van een babytje is. Daarover dus later meer.1 opmerking:

  1. Hoi Anja, zag je berichtje op mijn blog dat je op de HHB geweest bent...en ja, dat was ik inderdaad. Bedankt voor het compliment dus.
    Groetjes, Alice

    BeantwoordenVerwijderen