Welkom op mijn Blog.

Welkom op mijn Blog

Om al mijn creativiteit en werkstukken te laten zien buiten het eigen kringetje van familie en vrienden, moest het er nu maar eens van komen.
Een blog!

Benieuwd naar mijn werkstukken?
Kijk eens rond op je gemak. Reacties zijn van harte welkom en vragen staat vrij! Want... ook voor jou maak ik graag een opdracht.

Informatie over prijzen of iets bestellen?
Kijk ook eens op mijn website: www.decosun.123website.nl

Contact?
Mijn e-mailadres is : decosun@onsbrabantnet.nl

NU BIJ DECOSUN TE KOOP:
RITS OP ROL van YKK!
Verkrijgbaar in gebroken wit, zwart, wit, donkerblauw, zilvergrijs, grijs, vuurrood, geel, oranje en felrose in elke gewenste lengte of combinatie die u nodig hebt.

dinsdag 31 januari 2017

Carnavalsjasje

De vraag kwam of ik een vrolijk carnavalsjasje kon maken voor Linda. Een vestje van haar kon ik gebruiken als basis om een patroon te maken, en verder werd ik helemaal vrij gelaten! Dat zijn natuurlijk leuke opdrachten.


basisvest


Natuurlijk ben ik begonnen met het maken van het patroon; daarna ben ik in mijn stoffenberg gedoken om allerlei lapjes en restjes bij elkaar te zoeken die ik voor dit jasje kon gaan gebruiken. Basiskleuren zijn rood, geel en groen geworden. En er zitten allerlei verschillende soorten stof in: fleece, fluweel, satijn, glitterstof, flanel en katoen. Het rugpand is van superelastische stof, bedrukt met feestvarkentjes. 

Na het uitzoeken van de lapjes heb ik er vierkantjes van geknipt en ze aan elkaar gezet. Daarbij heb ik wel een beetje symmetrie aangebracht, om het niet al te druk te maken. Vervolgens het patroon uit de lappen stof geknipt en het jasje in elkaar gezet. Het hele jasje en de mouwen zijn afgebiesd met een felrode fleecebies. 

Wat een feest zal carnaval dit jaar worden voor Linda!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten